Vår historia

Den moderna historien om begravningsbyrån börjar 1990, då Fredrik Josefsson vid endast 23 års ålder övertar begravningsentreprenören Haine Gunnarssons mångåriga verksamhet.

Starten för Josefssons Begravningsbyrå skedde i liten skala i en mindre lokal vid Lundbergsplan i Sävsjö. Verksamheten växte och flyttade efter tre år till en större lokal i samma hus. Begravningsbyrån har sedan starten vuxit med flera medarbetare och fler uppdrag.

År 2005 flyttade verksamheten utanför kommungränsen, när en mindre byrå i Bodafors som drevs av framlidne begravningsentreprenören Sigge Davidsson, övertogs. Han hade aldrig haft någon byrå med kontor utan åkt runt i hemmen och gjort upp begravningar alternativt bjudit in anhöriga till familjens hem. Filialen i Bodafors är idag öppen en eftermiddag i veckan, vilket uppskattas mycket av Bodaforsborna. Särskilt äldre värdesätter möjligheten att komma till byrån för att exempelvis lämna minnesgåvor eller köpa gravljus.

Samma år förvärvades även en villa på Sandsjövägen 3 i centrala Sävsjö, som renoverades och anpassades för begravningsverksamheten. Inflyttning skedde hösten 2006. Nedervåningen med reception, besöksrum och toalett gjordes handikappvänlig, på övervåningen blev det besöksrum, kontor och kistutställning. Dessutom byggdes en egen tvätthall så att begravningsbilen kan tvättas efter varje gång den varit i bruk.

2009 öppnade Josefssons Begravningsbyrå ännu en filial, denna gång i Landsbro i Swedbanks föredetta lokaler. Filialen i Landsbro är idag öppen en eftermiddag i veckan. Därutöver är det ofta besök andra tider med de som ringt och bokat tid.

I den stadigt ökade tillströmningen av uppdrag, som begravningsbyrån fått förtroendet att genomföra under åren, är det inom ett speciellt kompetensområde som tillväxten varit markant - juridiken. Idag är det flera banker som hänvisar till Josefssons Begravningsbyrå när det gäller familjerätt.

Vi tror att vår positiva utveckling med fler och fler uppdrag ligger i att lyssna på anhöriga och försöka att göra allt så personligt och minnesrikt som möjligt. Vi försöker göra vårt bästa och är tacksamma för förtroendet som visats.